2010-08-05

Workshops och tempel

Idag erbjöds vi ett antal olika workshops. Den första jag gick på handlade om forskning som görs kring internationella adoptioner. Intressant. Det kommer mer och mer forskning från en rad olika länder. Tyvärr fortfarande ganska lite på högre nivå dock.

Workshopparna fortsatte tills det blev dags att packa oss in i bussar och åka söderut i ungefär en timme. Vi kom till Kwanmunsa-templet där buddhistmunkarna ur Cheontae-ordern huserar. I templet hölls en religös ceremoni och sedan bjöds vi på uppvisning av koreansk dans och musik. Vi satt hänförda på små kuddar på golvet. Musikerna och dansarna var fantastiska och bar väldigt vackra kläder. Sedan bjöd munkarna på middag. De hade dukat upp ett tjugotal rätter samt färsk frukt och sötsaker. Efter som buddhismen inte tillåter att man dödar någonting levande, var hela middagen vegetarisk. Nudelsoppa, squashsoppa, marinerad stekt svamp, kimchi (såklart), mungbönsgele och sallad var några av rätterna.

Väl tillbaka i stan avslutade vi kvällen på en väldigt koreansk liten bar i Myeong-dong tillsammans med några nyfunna svenska vänner. När vi väl vandrade tillbaka till hotellet var det fortfarande närmare 30 grader varmt. Värmen och luftfuktigheten gör att man blir helt klibbig på två minuter utomhus. Luftkonditioneringen och svala duschar är räddningen. Det måste ha varit fasansfullt förr i tiden då man var tvungen att bara uthärda.



Munkarna hade satt upp en banderoll som välkomnade oss.


Inga kommentarer: