2010-08-03

Konferensande

Nu har själva konferensen dragit igång. Vi är cirka femhundra deltagare från flera västeuropeiska länder, USA, Kanada och Australien. Morgonen ägnades åt forskningspresentationer som hade med koreanska kvinnors och framför allt biologiska mödrar till adoptivbarns, situation. Forskningen visar att det fortfarande är få unga ogifta mödrar som väljer att behålla sina barn och att det är endast drygt en tredjedel som anger ekonomiska orsker till adoption. Däremot börjar det sakta bli lättare för kvinnor som lämnat bort sina barn, att tala om detta med andra. Några har hittat varandra och mötts på internet.

Under eftermiddagen bar det av till Namdaemun för att löpa glasögon. Jag är otroligt nöjd med mina nya glasögon. De gamla är gamla, spräckta och repiga. Här är det "Kom tillbaka om en vecka", som gäller. Trettio minuter. Trodde jag hade missuppfattat optikern. Synundersökning + bågar + glas = 700 kronor. Tack för det!

Under kvällen bjöds vi på välkomstmottagning. Massor av mat och dricka uppe på 36:e våningen. Sushi, stora räkor, marinerat kött, stekta grönsaker, med mera, med mera. Dessutom jättebord med bakelser, kakor och färsk frukt.


Såhär bor vi.



Lobbyn är jättestor!



I lobbyn sitter vackra damer i långklänning och spelar på en flygel hela dagarna och kvällarna.



Sådana här apparater finns utanför många hotell och affärer.



Man sticker ner sitt paraply som rullas ihop och plastas in så att det inte tar upp plats och droppar.



Middagsbuffén.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Jättefina bilder.Roligt att få följa er fantastiska resa på detta viset. Vi kollar varje morgon. Igår drog jag ut bloggen och vi lämnade det till mormor och Sven-Åke.
Med vänlig hälsning Hans-Erik