2006-10-18

Vi väcker beundran


Så har då två ministrar avgått. Avancerad skatteplanering, tv-licensskolk och svart arbetskraft blev för mycket för handelsministern och kulturministern.
Jag gråter inte.

Självklart har det hela hårdbevakats av media här i Sverige. Det har också bevakats av utländsk media. I morse gjorde man ett svep på morgonnyheterna. I Förenade Kungadömet konstaterade man att affärerna är småpotatis. Ska ministerskandaler handla om pengar krävs det miljonbelopp i brittiska pund för att folk ska höja på ögonbrynen. Annars ska skandalerna med fördel handla om sex. Vi minns när en brittisk parliamentsledamot hittades strypt av misstag med en apelsin i munnen och ett par käcka nylonstrumpor av dammodell, på benen.

I Finland möts de svenska ministeravgångarna med viss skepsis och indignation över att man kan fråga ministrarna frågor som om de betalt tv-licens eller inte.

Tyskland tycker att ministrarna fått gå för småpotatis.

I Polen väcker ministeravgångarna beundran.
Man beundrar Sverige för att moralen är så hög. Enligt den polska Sverigekorrespondenten räknar man i Polen med att politiker fuskar. Man tycker det är fantastiskt att svenskarna kräver så mycket av sina politiker och man skulle vilja att det var så i Polen också. Det skulle minska politikerföraktet.


För övrigt vill jag varna för spårviddshinder. Undvik dem!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Sussi!

Tack för samtalet senast! Alltid trevligt att språka med Dig. Hade en festlig dröm i natt. Vi hade ordnat med ett stort kalas hemma och Du hade fått i uppgift att svara för eldningen i öppna spisen. Massor med folk kom men något gick snett med eldningen så när gästerna gick hem var hela vardasrummet srt av sot och sotflagor satt överallt. Jag fick borsta av samtliga sotiga gäster innan de lämnade huset. Jag såg inga sura miner och det framgick inte heller varför öppna spisen reagerade på dette viset.
Skönt att det bara var en dröm så att mitt förtroende för Dig som eldare inte rubbats.

Ha det bra och hälsa DI.

Hans-Erik