2011-07-27

Shop 'til you drop!

Har tyvärr inte lyckats ladda upp några bilder än.

Det varma vädret verkar vara på väg tillbaka. Igår var det relativt svalt och regnade hela eftermiddagen men idag sken solen större delen av dagen och temperaturen klättrade raskt upp mot trettio. Det ska tydligt bli varmare och varmare under veckan och helgen ska bli riktigt solig och varm.

Den här dagen har varit fylld med shopping! Under förmiddagen tog vi oss till hamnmyndigheten och den stora bussterminalen på 42:a gatan och 8:e avenyn. Därifrån åkte vi med pendlarbuss till New Jersey och ett jätteshoppingcenter som heter Jersey Gardens. Det är en enorm galleria där många av de stora märkena har butiker. Även H&M finns men det kändes lite onödigt att åka till USA för att handla H&M-kläder så det hoppade vi över.

Däremot har vi shoppat loss hos Calvin Klein, Donna Karen New York, Armani Exchange och flera andra. Vi var tvugna att göra lunchpaus och ett par vätskestopp men strax före nio stapplade vi ut för att ta bussen tillbaka till Manhattan. Det var fler än vi som hade tänkt ta sista bussen till stan... Efter en timmes köande kunde vi dock lättade luta oss tillbaka på bussen och pusta ut under den halvtimmeslånga färden tillbaka till ön som en gång såldes för pärlor och brännvin. Jag undrar just hur många ton pärlor och hur många kubikmeter brännvin man skulle behöva få fram för att köpa Manhattan idag.


Efter en bit klassist amerikansk peperonipizza på vägen från bussterminalen kom vi tillbaka till hotellet vid elva-tiden. En heldag får man nog säga.

Nu är det dags att utpumpad lägga sig och sova. Imorgon ska vi utforska Central Park. Återkommer om hur det gick.

Inga kommentarer: