2011-07-26

New York

Vilken magnifik stad detta är! Husen är precis så höga som man tänkt sig, eller kanske lite högre, gatorna är så fulla av liv som man ser på tv. Sirenerna låter som på film och staden sover faktiskt aldrig.

Vi kom fram sent på kvällen, efter midnatt. Ändå var det packat med folk ute på Time Square. Folk flanerade, var på väg hem, eller till nya uteställen. Vårt hotell är ganska enkelt. Det finns hur många rum som helst, de är ganska små och enkelt inredda. Just i vårt rum finns en jordglob på ett golvställ av trä. Fiffigt om man vill se var man är eller var man kommer ifrån. En något udda detalj i ett rum som inte har golvyta i överflöd.

När vi kom fram mitt i natten var det runt 30 grader varmt. Det var inte med någon större förtjusning vi upptäckte att luftkonditioneringen inte fungerade. På grund av värmen har New York överbelastat elnätet hårt den senaste veckan och problem med el och luftkonditionering verkar vanligt. Å andra sidan kunde vi glädja oss åt svala duschar. Väldigt svala... Sådär svala som de bara blir om det inte finns något varmvatten. Som sagt, problem med elen. Men nu efter två väldigt varma nätter har vi både varmvatten och luftkonditionering.

Tacksamt nog har värmen avtagit och vi har nu behagliga 25 grader.

Gårdagen gick till största delen åt till att besöka Museum of Modern Art, museet för modern konst. Det är beläget i Rockerfeller Building och är enormt. I fantastiska lokaler kan man beskåda verk av de flesta av den moderna kostens storheter. Van Gogh, Picasso, Miro, Dali, med flera med flera. Det tar timmar att gå igenom de sex våningsplanen. Till slut är man så trött och urblåst i huvudet att det känns väldigt bra att sätta sig en stund i museets fik. Vi vandrade också runt en hel del igår. Bland annat flanerade vi på fashionable femte avenyn och kikade på vackra affärer.

Vi åt en trevlig middag nere i Greenwich Village tillsammans med vänner från Dublin. Efter maten anslöt ytterligare två vänner från Göteborg. Väldigt trevligt. Vi satt ute och tog en öl i den ljumma sommarnatten. Visserligen kändes det lite jobbigt att äta middag när kroppen trodde att klockan var tre på morgonen.

Idag, måndag har vi mest gått omkring och kikat i affärer, irrat omrking och letat efter en specialbutik som lagar jeans och vandrat omkring på varuhuset Macy's. Det är sommar-rea i hela stan så man får passa på.

Ikväll blir det återigen middag tillsammans med Anne och Angela. De åker vidare till Las Vegas imorgon.

Det går verkligen ingen nöd på oss!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att ni har så trevligt i NY

Mor och H-E

Anonym sa...

Vi var i Ny med vårt storband 1991
och bodde på New York Penta hotel som ligger på 7tn och 33rd street Vi trivdes bra på detta 30 talshotel. Att flanera i Centrel park var angenämt och att ta en fika på ett av hotellen och studera gästerna.
Allt väl hemma! Puss o kram Mor och Hasse