2011-07-28

Central Park

En stor del av dagen tillbringades i Central Park. Denna fantastiska oas mitt i den sjudande staden. Det är otroligt att de lyckats behålla en så stor parkyta.

Vi vandrade upp till parken och knallade in från ett hörn. Överallt erbjöds vi hyra cyklar, rickshaw och åka hästdragen kärra. Vi avböjde till förmån för de egna apostlahästarna. Det finns otroligt många gångvägar inne i parken. Det är grönt, lummigt och vackert. Det var dock ganska varmt idag. Även om temperaturen var betydligt högre när vi anlände till New York kändes dagens trettio grader efter en stunds promenad i det gassande solskenet. Vi satte oss helt enkelt på en stor gräsmatta och läste en stund. Folk spelade fotboll, solade, hade picnic, övade på teater och kopplade av.

När vi återhämtat oss vandrade vi vidare tills vi kom till en sjö. Längst strandkanterna matatde folk sköldpaddor som simmade omkring! Några sköldpaddor var rätt stora. Ungefär som en vanlig gräsklippare eller så.

Vi hyrde en roddbåt och begav oss ut på vattnet. Det fanns hur många sköldpaddor som helst! De simmade omrking och stack upp sina huvuden då och då. Hoppas att de inte blev överkörda för det var också hur många roddbåtar som helst.

Det var mysigt att ro omrking och kika lite. När vi tröttnat på att ro knallade vi vidare. Till slut var vi rätt trötta och begav oss tillbaka till hotellet för en liten tupplur.

På kvällen åkte vi ner till Greenwich Village igen och åt på trevlig italiensk restaurang. Väldigt god mat! Sen gick vi och tog en öl innan vi åkte tillbaka till Time Square där vi satt och tittade på folkgyttret en stund. Klockan var halv ett men det var lika mycket folk på torget som på Sergels Torg en vanlig lördageftermiddag. Det är så sant som det är sagt, den här staden sover aldrig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken innehållsrik dag. MOR

Anonym sa...

Kul att ni berättar om era härliga dagar i NY

Hasse