2008-04-09

Inte kul med nyheter!



Idag slog jag sömndrucken upp DN på morgonen och möttes snart av nyheten att världens grodor går mot undergång. En grodprofessor liknade försvinnandet med dinosauriernas hädangång. En tredjedel av världens grodor försvinner inom kort om vi inte gör någonting. Vi måste göra någonting!!!!

Det är Grodans År i år för att uppmärksamma grodans prekära läge. Professor Göran Nilsson vid Universeum och Jonas Wahlström vid Skansenakvariet visar vägen. Det är bara att haka på!
Nu kan det här verka som en vädjan från en nischad grodgalning, och det är det ju förstås. Men samtidigt måste man sätta in groddöden i ett större perspektiv och det är att miljöförstöring och annan skövling av uråldriga biotoper, håller på att utrota hela djurarter. Grodan har funnits i 360 miljoner år. Varje art som försvinner är en djup tragedi. Vare sig det rör sig om grodor, valar, tigrar eller vad det nu månde vara som faller offer för mänskliga härjningar.



Övriga nyheter är förresten inte så roliga heller. Tioårig flicka borta och troligen bortrövad an någon som förmodligen inte bara vill ha sällskap.
Den mest upplyftande nyheten idag verkar vara att Tullverket får mer pengar. Vi får glädja oss åt det!

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu kan jag inte smuggla längre ju...
Nä skämt å sido, världen är faktiskt hemsk ibland. Och det känns inte kul att min 9-åring nu vet vad pedofil är och hur försiktig man måste vara på bl.a. internet.